Branțuri ortopedice

Pentru ce sunt necesare branțurile ortopedice?

Să ne amintim cum arată talpa unei persoane sănătoase. Are mai multe bolți (se mai numesc arcuri). Cel mai pronunțat este cel longitudinal. Aplatizarea arcului longitudinal duce la picior plat-valgus. Adesea, poziționarea plat-valgus este cunoscută sub denumirea mai populară — picior plat. Pentru a susține arcul longitudinal, sunt folosite branțuri ortopedice cu supinator pentru bolta longitudinală a tălpii.

Situația este similară în cazul arcului transversal, doar că acesta este situat într-o altă zonă a piciorului (de-a curmezișul tălpii, de-a lungul bazei degetelor). Acesta este susținut, respectiv, de un supinator pentru arcul transversal.

Ambele arcuri sunt adesea aplatizate. Pentru astfel de situații, există branțuri cu supinator combinat — pentru a susține atât arcul transversal, cât și cel longitudinal.
Practica arată că, datorită branțurilor ortopedice, deformările precum piciorul plat și piciorul valgus nu progresează. Și dacă se acordă atenția cuvenită problemei la timp, acestea se corectează.

Cu toate acestea, pentru ca tălpile să fie sănătoase și puternice, nu este suficient doar suportul. Tălpile trebuie să fie și întărite. Cum? Păi este foarte simplu: să mergeți desculț și, în general, să mergeți în principiu, să folosiți încălțăminte de înaltă calitate, să faceți sport. Tălpile sunt pentru organism la fel de importante precum fundamentul pentru casă. Doar cu ajutorul lor nu numai stăm în picioare, ci și ne mișcăm.

În această secțiune a magazinului online puteți cumpăra branțuri ortopedice concepute pentru prevenirea sau tratarea deformărilor tălpilor. Sortimentul include atât branțuri pentru copii, cât și pentru adulți, deoarece utilizarea lor este recomandată indiferent de vârstă, dacă este necesar.

Conform statisticilor, una dintre cele mai cunoscute deformări ale piciorului este piciorul plat. După cum am menționat deja, piciorul plat este adesea denumit deformare valgus. Interesant este faptul că piciorul plat este diagnosticat mai ales la adulți, în timp ce această deformare este frecventă și la copii. Deformarea la copii este mai ușor de tratat, cu condiția să se ocupe de ea: să se facă exerciții speciale, masaje și să se poarte tălpi sau pantofi de corecție. Una dintre cauzele deformărilor la adulți este tratamentul care nu a fost finalizat în mod logic sau în genere nu a fost efectuat la momentul potrivit.

Orașele construite cu case confortabile ne-au înconjurat picioarele cu asfalt, gresie, parchet și laminat — o suprafață în excelență plată. Ca urmare, tălpile nu primesc sarcina necesară și se aplatizează. Doar, în cele din urmă, structura tălpilor presupune mersul pe nisip, pământ, pietre — ligamentele și mușchii picioarelor sunt întăriți tocmai datorită acestui fapt. Lipsite de solicitări fiziologice, și anume contactul cu suprafețe reliefate și activitatea fizică, arcurile tălpilor slăbesc și se lasă în jos — se aplatizează. Aceasta se întâmplă deoarece ligamentele și mușchii piciorului slăbesc.

Ajutorul real în susținerea tălpilor îl constituie branțurile ortopedice, care vor asigura o poziție fiziologică arcurilor tălpilor.
Deformările tălpilor, dacă nu sunt tratate, în viitor nu joacă în favoarea unei sănătăți bune. Consecințele sunt disconfortul la mers, oboseala și durere la nivelul picioarelor și spatelui, probleme la coloana vertebrală. Mai rar — artroză, artrită, vene varicoase. Iar purtarea branțurilor ortopedice vă permite să mergeți mai mult timp, iar spatele și picioarele nu mai obosesc la fel de mult — acest lucru este confirmat de cei care au cumpărat și au început să folosească branțuri ortopedice.

Se recomandă purtarea branțurilor de corecție:

  • pentru tratamentul și profilaxia piciorului plat transversal și longitudinal și a altor deformări ale piciorului;
  • pentru îmbunătățirea stării picioarelor umflate, a disconfortului la mers și petrecerea unor perioade lungi de timp în picioare;
  • pentru a îmbunătăți circulația sângelui;
  • pentru reducerea probabilității de formare a excrescențelor și deformării tălpilor.

Tipuri de branțuri ortopedice

În sortimentul magazinului online Ortek, puteți cumpăra branțuri ortopedice pentru picior plat și alte deformări. Branțurile sunt echipate cu supinatoare ale arcurilor longitudinale și transversale ale piciorului. Sunt hipoalergenice și ușor de curățat.

Branțurile variază după:
  • scopul purtării — profilaxie, tratament, tip specific de deformare ortopedică;
  • material — piele naturală, scoarță de stejar de plută, gel, latex, silicon, medifoam (spumă hipoalergenică elastică), EVA etc.;
  • suprafața de impact asupra tălpii — branțuri, semi-branțuri, talonete.

Există, de asemenea, branțuri pentru copii și adulți.
 

Cum să alegeți tălpile ortopedice potrivite?

Principalul punct în alegere este să știți exact pentru ce aveți nevoie de branțuri. O recomandare calificată a ortopedului va facilita alegerea. Cu toate acestea, de multe ori oamenii cumpără branțuri singuri, știind despre problema existentă.

Alegeți branțurile ortopedice cu supinator ținând cont de senzațiile dumneavoastră. Piciorul trebuie să se simtă confortabil. Poate că nu veți simți imediat această comoditate — ortopezii dau câteva zile pentru adaptare la branțuri. Dar aceasta nu ar trebui să fie durere. Ar trebui să vă ascultați senzațiile și să încercați să faceți distincția între posibila durere și disconfort.

Încălțămintea, dacă ați început să folosiți branțuri, nu trebuie să fie prea strâmtă. Deoarece branțul "mănâncă" locul, încălțămintea ar trebui să fie suficient de spațioasă.

Factorii suplimentari care influențează alegerea branțului sunt sezonalitatea, tipul de încălțăminte, materialul preferat al produsului.

 

De unde puteți cumpăra branțuri ortopedice?

Puteți să le cumpărați chiar aici! Alegeți branțurile care vi se potrivesc în funcție de parametri (tip de deformare, tip de supinator, material, mărime) – și comandați cu încredere telefonic sau adăugând mărfuri în coșul de cumpărături de pe site!

Neapărat informați vânzătorul sau managerul pentru ce cumpărați branțurile și care este problema pe care doriți să o rezolvați purtând aceste branțuri.

Dacă ezitați cu privire la mărime atunci când comandați branțuri ortopedice Ortek din magazinul online, alegeți o mărime mai mare. În acest caz, veți putea să tăiați puțin branțul din partea din față, astfel încât să se potrivească cu mărimea încălțămintei.

Recenziile video ale clienților noștri

Avantaje: Dimensiune, comod de depozitat, ușor de dus
Cometariu: Am cumpărat covorașul-puzzle pentru fiica noastră în vârstă de trei ani pentru a-i trata picioarele plate. Fiicei mele îi place să se plimbe și să sară pe covoraș, piesele pot fi puse împreună sau pot fi împrăștiate în cameră separat. A fost foarte amuzant la început, sper să dureze și mai ales să ne aducă rezultate în îmbunătățirea stării picioarelor.
Renata GAMBOVA (Data retragerii: 17.03.2023)
Cometariu: Avem acest covoraș la Centrul nostru de familie unde merg mămicile cu copii de până la 4 ani. Copiii (de fapt chiar și mamele) sunt încântați de acesta. Cei care nu pot merge se târăsc pe el, bătrânii se plimbă, băieții încearcă să vadă dacă mașinuțele lor pot trece peste "pietre" sau "conuri de pin", iar fetițele îl folosesc ca o potecă în fața casei. Fiecare îi găsește o utilizare diferită. Noi folosim covorul mai ales pentru exerciții cu copiii sau ca parte a "pistei de maimuțe". Copiilor le place foa...
Adéla Horáková (Data retragerii: 15.03.2023)