Covorașe ortopedice pentru masaj

Covorașe ortopedice pentru masaj

De ce au nevoie copiii și adulții de covorașele pentru masaj Ortek?

Deoarece mușchii și ligamentele picioarelor trebuie să fie antrenați. Dacă sunt slabi, acest lucru poate duce la deformări ale tălpilor: poziție valgus, picior plat, poziție varus. În schimb, dacă antrenăm mușchii tălpilor, care sunt fundamentul întregului organism, acestea vor fi puternice. Îndeplinind exercițiile de trei ori pe săptămână, mersul copilului dvs. devine mai încrezător deja după prima lună de antrenament.

Talpa umană este concepută pentru a merge pe suprafețe denivelate. Doar oamenii din antichitate nu aveau parchet și laminat, gresie sau asfalt. În plus, nu aveau balerini sau alți pantofi plați la modă, ce deformează tălpile picioarelor. Prin urmare, pentru dezvoltarea corectă și sănătoasă a tălpilor, este ABSOLUT necesar să mergeți pe suprafețe neuniforme. Și, de preferință, desculț.

Pentru unii este destul de realizabil să alerge pe pământul acoperit cu iarbă, pe nisip sau pietricele de pe litoral. Mai ales dacă este cald. Dar dacă reliefurile naturale nu sunt disponibile? Desigur, să se caute o alternativă. De exemplu, covorașul ortopedic pentru masaj.

În catalogul magazinului online ORTEK, puteți alege un covoraș pentru tălpi în funcție de diferite criterii:

  • textura preferată — cu elementele mai netede sau mai accentuate
  • dimensiunea — puteți cumpăra un covoraș de masaj cu un număr diferit de elemente.

Ce mai poate face un covoraș ortopedic?

  • formarea corectă a arcurilor fiziologice ale tălpilor la copii;
  • stimularea circulației sanguine;
  • întărirea mușchilor tălpilor.

Tipuri de covorașe de masaj

Destinația principală a majorității covorașelor ortopedice este masajul tălpilor pentru a le întări. Alegerea unui covoraș este determinată de eficiența acestuia, precum și de preferințele subiective ale cumpărătorului — estetice, tactile și de altă natură.

Un loc special în sortiment este ocupat de covorașul de masaj pentru acupunctură, ale cărui elemente sunt folosite pentru a masa nu numai tălpile, ci și spatele.

Covorașul de acupunctură este eficient în cazul durerilor de spate, oboselii persistente, lipsei de energie, precum și pentru relaxare, ameliorarea tensiunii și a stresului. Este, de asemenea, util pentru deformările piciorului.

Modul în care acționează covorașul de acupunctură constă în faptul că elementele ascuțite au impact asupra suprafeței corpului, stimulând circulația sângelui. La rândul său, sângele transportă mai intens oxigen și alte substanțe folositoare în zonele cu probleme.

Covorașul de acupunctură poate fi procurat fie ca elemente individuale (dimensiunea unui modul este de 26x26 cm), fie ca seturi deja formate — în variante de patru, șase sau nouă module.

Covorașul pentru masaj Ortek

Deosebit de populare au devenit covorașele ortopedice Ortek sub formă de puzzle-uri. Acestea sunt fabricate din material hipoalergenic sigur, fără impurități nocive. Aceste covorașe sunt simplu de depozitat, se curăță ușor, se asamblează și se dezasamblează rapid. Acestea pot fi procurate în set (în variante de 4, 6, 8 sau 10 module) sau ca elemente separate.

Cum se execută corect exercițiile cu un covoraș de masaj?

Esența antrenamentelor cu un covoraș ortopedic este, după cum puteți ghici cu ușurință, masajul. Atunci când călcați pe covoraș cu diferite părți ale tălpilor, denivelările suprafeței acționează asupra ligamentelor și mușchilor, întărind tălpile și corectând deformările, dacă există.

Am întocmit o listă de exerciții ușoare și un videoclip care să vă ajute.

Set de exerciții:

Mers pe covoraș înainte și înapoi (7-9 repetări).

Poziția inițială — stând în picioare, ridicarea pe vârfuri (7-9 repetări).

Poziția inițială — stând în picioare, trecerea de pe călcâie pe vârfuri (7-9 repetări).

Mers cu pas încrucișat pe covoraș (7-9 repetări).

Mers pe partea interioară a tălpii (7-9 repetări).

Mers pe partea exterioară a tălpii (7-9 repetări).

Mers pe vârfuri (30-60 secunde).

Poziția inițială — stând în picioare, genuflexiuni, menținând întreaga talpă pe pământ, fără să se ridice călcâiul de pe covoraș (7-9 repetări).

Poziția inițială — stând în picioare, menținerea echilibrului pe un picior (7-9 repetări).

Sărituri de pe o placă pe alta (7-9 repetări).

Poziția inițială — stând pe un picior, sărituri de pe un picior pe altul. (6-8 repetări).

 Poziția inițială — pe jumătate așezat, mers pe covoraș (6-8 repetări).

Ce covoraș ortopedic pentru masaj este mai bine de procurat în magazinul online ORTEK?

Aici trebuie să se ia în considerație diferiți factori. Probabil că este mai important să alegeți un covoraș care să fie plăcut atât din punct de vedere estetic, cât și tactil.

Deci, este tocmai timpul să vă familiarizați cu sortimentul nostru și să alegeți un covoraș ortopedic eficient