Încălțăminte confortabilă pentru viitoarele mămici

Vizualizari: 522


 

Încă de la începutul sarcinii, viitoarea mămică trebuie să fie asistată cu grijă, asigurându-i confortul pentru toate cele nouă luni. Cu ce plăcere și speranță sunt procurate haine și încălțăminte pentru femeile însărcinate! Ca nimic să nu apese, să nu se simtă disconfort, ca să fie confortabil, copilul să crească în cuibușorul său, iar mama să-l poarte cu grijă, ca într-un vas prețios...

... Când o femeie se pregătește să devină mamă, are loc o întreagă restructurare în corpul ei și este greu de imaginat amploarea acesteia. Nu vorbim acum despre schimbări de dispoziție, preferințe gustative și transformare hormonală; și nici măcar despre magia divină care formează o nouă ființă vie dintr-o celulă minusculă din interiorul uterului zi de zi timp de 9 luni...

Ne referim la schimbările fizice din corpul viitoarei mame, care au loc pe toată perioada de așteptare a miracolului. Știați că atunci când o femeie poartă un copil în pântece, axa ei anatomică se deplasează, ceea ce îi modifică centrul de greutate? Ea avansează puțin, împreună cu burtica în creștere. Drept urmare se schimbă mersul viitoarei mame.

De aceea este foarte important chiar din primele etape, încă înainte de modificări, să asigurați mamei stabilitate în timpul mersului și să cumpărați încălțăminte specială pentru femeile însărcinate. Este mai ușor cu hainele — dacă este loc pentru burtică — sunt cu siguranță pentru sarcină. Dar cum să înțelegi cât de confortabilă va fi încălțămintea și dacă destinația ei este corectă?

Trebuie să aveți o grijă deosebită iarna — încălțămintea de iarnă pentru femeile însărcinate trebuie să fie stabilă, talpa ei nu trebuie să alunece; să fie ușor de încălțat și de scos și, în același timp, să fie bine fixată pe picior pentru a preveni entorsele la articulația gleznei.
De fapt, vara, primăvara și toamna dictează cerințele lor sezoniere pentru încălțăminte. În extrasezon, încălțămintea ortopedică de toamnă pentru femei este important să nu se ude. Încălțămintea de vară ar trebui să prevină transpirația picioarelor pentru a evita traumatizarea din cauza unui branț alunecos.

Cu toate acestea, pentru orice încălțăminte, indiferent de perioada anului în care viitoarea mămică o va purta, există criterii unice la care este important să se atragă atenția, atunci când se alege o pereche nouă:

  • stabilitate (deci fără tocuri! Este periculos pentru viitoarea mamă),
  • ergonomie (branțuri anatomice, dacă este necesar — supinator, suport pentru călcâi, amortizare),
  • bot larg, pentru a nu strânge degetele de la picioare și pentru a nu perturba circulația sângelui în zonă,
  • numai materiale naturale și de înaltă calitate,
  • comoditatea în încălțare și scoaterea încălțămintei,
  • elemente de fixare solide și sigure.

Apropo, despre elementele de fixare. În stadiile incipiente, când bebelușul nu a luat încă mult în greutate și burtica vă permite să vă aplecați și să fixați sau să legați încălțămintea, nu numai Velcro, ci și șireturile pot servi drept elemente de fixare. Șireturile vă permit să reglați piciorul pe înălțime, adăugând sau scăzând în locurile potrivite. Iar în timpul sarcinii, de regulă, picioarele tind să se umfle, deci este foarte comod să folosiți șireturi.


Pe măsură ce burtica crește, nu va mai fi comod să vă aplecați și șireturile pot fi legate doar cu ajutorul cuiva. Dar, de obicei, viitorii tătici o fac cu plăcere :) deci, copilul în creștere nu este un motiv pentru a renunța la pantofii cu șireturi preferați.

Cea mai importantă regulă care poate fi aplicată absolut oricărei încălțăminte pentru sănătate este că viitoarea mamă să se simtă confortabil.

 

Încălțăminte la modă de la 4Rest-Orto

Iar acum să facem o mică recenzie a unuia dintre modelele pe care magazinul nostru online le oferă. Acesta este un model ortopedic, botine frumoase pe platformă joasă, elegante și grațioase. Piciorul încălțat are un aspect elegant și îngrijit, și cel mai important – sigur pot fi numiți cu mândrie – încălțăminte confortabilă pentru femeile însărcinate.


Această pereche este fabricată în Turcia, la fel ca întreaga noastră gamă de încălțăminte ortopedică pentru adulți. Mai multe modele pot fi vizualizate în secțiunea încălțăminte ortopedică de damă. Partea superioară este realizată din piele moale și plăcută la atingere. Interiorul are o căptușeală delicată din material textil cu detalii din piele.

Branțul moale are o formă anatomică, cu proeminențe și adâncituri în locurile potrivite. Mai mult, materialul din care este fabricat branțul are un efect de memorie și în procesul de purtare va lua forma individuală a piciorului.

Setul include un supinator longitudinal-transversal, care poate fi amplasat, dacă este necesar (este important ca un specialist să facă acest lucru, deoarece nu trebuie greșit punctul de atașare al supinatorului).

Talpa este realizată din poliuretan rezistent la uzură. Aceasta înseamnă că practic nu se roade și nu alunecă pe asfalt. Înălțimea platformei în zona călcâiului este de 4,5 cm. Aceasta este înălțimea fiziologică optimă a tocului: în primul rând, picioarele viitoarei mămici nu vor obosi. În al doilea rând, se păstrează poziția recomandată a călcâiului, care este ridicat cu doar câțiva centimetri, deoarece platforma în mijloc și în față este, de asemenea, ușor ridicată.

În interiorul platformei este un bonus — pernuțe de amortizare, care amorsează mersul. Puteți simți chiar cum funcționează: apăsați puternic pe branț cu degetul – și veți vedea cum se va strânge platforma.

Modelul este prevăzut cu fermoar pe ambele părți — încălțămintea este foarte ușor de scos și de încălțat.

Acesta este un model demi-sezonier, încălțăminte ideală pentru toamnă și primăvară — pielea de calitate și tălpile fabricate solid vă vor menține picioarele uscate și calde în timpul băltoacelor de la dezghețarea zăpezii din martie și al ploilor mohorâte din octombrie.

Apropo, când se termină sarcina, proaspăta mămică va avea nevoie de încălțămintea ei preferată, pentru ca picioarele să nu-i obosească în timpul plimbărilor lungi cu căruciorul. Dar asta e o cu totul altă poveste :)

* — Câmpuri obligatorii

Cele mai vândute produse